14 April 2008

Soolane stritsel


Leidsin ühe pereklubika blogist isuäratava retsepti. Niisiis proovisin kohe järgi. Eks tegin vastavalt oma külmkapile ka kohaldusi retseptis. Panen kirja nii originaalretsepti kui ka selle mis mul lõpuks välja tuli.

Originaalretsept

Tainas: 4dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
250 g rasvatut kohupiimapastat
0,5 dl Rama Culinesse (sulatatud või/margariin)
1 tl paprikapulbrit
1 dl riivjuustu

Täidis: 75 g Rama seenemaitselist kohupiimajuustu
3 suurt shampinjoni
1/2 sibulat
kalkunifileesinki

Peale määrimiseks/raputamiseks muna ja riivjuustu

Sega kuivained omavahel, lisa kohupiimapasta ja rasvaine. Lisa taignale maitseained, riivjuust. Rulli ristkülikuks.Pane taignaplaadi keskele täidis, lõika äärtesse sälgud ning voldi need keskele. Määri munaga.Küpseta 200 kraadises ahjus u. 30min(?) või kuni stritsel on saanud kuldpruuni värvi.

Minu retsept kukkus lõpuks välja selline:
Tainas: 4 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
300 g 5% kohupiimapastat
0,5 dl sulatatud võideks light'i
1 dl riivjuustu
1/2 tl soola

Täidis: 75g Rama maitserohelise kohupiimajuust
1/2 purki viilutatud shampinjonikonservi
1 väike sibul
suitsutatud searibiliha

Peale määrisin muna ja riivjuustu.

Päris hea maitsega tuli välja, aga välimust annab soovida. Aga päris esimese stristli kohta päris hea tulemus.

No comments: