12 June 2009
Emadepäev
Emadepäevaks sai tehtud lehmakommikooki.
Juba ühe korra olen seda enne proovinud ja peale seda on see kook üks mu lemmikutest.
Retsept on pärit Meie Anni saatest.
Põhi:
160g kondenspiimaküpsiseid
90g võid
100g lehmakomme
Täidis
200g lehmakomme
400g maitsestamata toorjuustu
4 dl vahukoort
400g kohupiimapastat
1 sl vanillsuhkrut
1 dl suhkrut
5 želatiinilehte
5 sl vett
Valmistamine:
Purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta koor ja jäta ootele. Pane želatiinilehed likku 5-10 minutiks. Tükelda samal ajal lehmakommid. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga,Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma.Sega täidise hulka kommitükid ja pidevalt segades niristades jahtunud želatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma.
Laske heal maitsta!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment