12 June 2009



Kevadine võileivatort (kalaga).

Arvi 24.sünnipäevaks tegin midagi uutmoodi. Kõrini nendest tüüpilistest salatitest ja näksidest.
Seekord juhtus lausa nii, et tuli täielik kala-laud. Noh, kalamehe värk ikkagi :)
Retsept on pärit Toidutarest.
Retsept:

18 saiaviilu
täidis:
250g hakitud krabipulki
120g tuunikala
150g (2dl) creme fraiche
0,5dl hakitud tilli
1sl tomatipüreed
0,5 tl soola
1g valget pipart

Kaunistuseks:
2dl creme fraiche
1dl lahjat majoneesi
0,5 g safranit
1 väike küüslauguküüs
0,5 g soola
200g viilutatud külmsuitsulõhet
200g kooritud krevette
4 keedetud muna
kokteiltomateid
tillioksi
salatilehti

Valmistamine
Lõika saiaviiludelt servad. TÄIDIS: Nõruta tuunikala. Sega kõik koostisosad ühtlaseks püreeks. Jälgi et tuunikala ei jääks tükki. Lao 4 saiaviilu alusele üksteise kõrvale nii et tekib nelinurk. Kata poole täidise kogusega. Siis lao peale teine kiht saiaviile. Kata ülejäänud täidise osaga. KAUNISTUS: Vahusta créme fraise, lisa majonees, safran, purustatud küüslauk ja sool. Kata saadud seguga võileivatort pealt ja ka servad. Kunista lõheviilude, krevettide, munalõikude, poolitatud tomatite, ja tilliokstega, kata tordiservad salatilehtedega.

No comments: