15 April 2012

kOOk a´la Jamie Oliver


Täna hommikul vaatasin ETV-st Jamie Oliver saadet, kus siis 30 minutiga valmis 5 erinevat rooga. On ikka mees :)
Ülihea, lihtne, kiire ja igati kevadine kook. Sobib peaaegu igale poole ja ma usun, et sellest saab selle suve hitt meie peres, sest kook lihtsalt haihtus!
BANOFFEE-KOOK
4 kuhjaga sl kuldset peeneteralist kristallsuhkrut
4 küpset banaani100 ml väherasvast piima
1 magus koogipõhi (u 200 g) või muretainast
300 ml 48% rõõska koort1 sl Campi kohvi või magustatud lahustuvat kohvipulbrit, kergelt kuuma veega läbi segatud
vanillipastat
100 g tahvel kvaliteetset tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega), serveerimiseks
Valmistamine:
Ajage keskmise suurusega praepann keskmiselt kuumaks. Pange pannile 4 kuhjaga supilusikatäit kuldset peeneteralist kristallsuhkrut ja raputage see pannil korralikult laiali. Laske sulada; samal ajal koorige 2 banaani ja püreerige koos 100 ml piimaga kannmikseris, kuni segu on omandanud smuuti konsistentsi. Kallutage ettevaatlikult panni, et kogu suhkur ära sulaks. Kui suhkrusulam on muutunud kuldseks ja mullitavaks, valage juurde banaanipüree. Ärge pannil palja käega midagi puutuge – karamell on äärmiselt tuline ja võib tekitada põletushaavu! Segage paari minuti jooksul pidevalt, et karamell kõrbema ei läheks. Kui segu on muutunud tumekuldseks, valage see vaagnale tõstetud koogipõhjale. Määrige see lusikaga ühtlaselt laiali ja tõstke kas aknalauale või paariks minutiks sügavkülma jahtuma. Kloppige rõõsk koor hästi kõvaks vahuks. Lisage veidi vanillipastat, supilusika jagu Campi kohvi või kuuma veega segatud magustatud lahustuva kohvi pulbrit ja tõstke vahukoor lusikaga kergelt läbi, et tekiks marmorjas efekt. Koorige ja viilutage 2 ülejäänud banaani nurga all hästi õhukesteks lõikudeks ja kaunistage nendega vahepeal jahutatud koogipõhi. Tõstke vahukoor spaatliga kõige peale ja määrige ettevaatlikult laiali. Kaapige peale õhukesi šokolaadilaaste ja pange kook kuni serveerimiseni sügavkülma.
Head isu!

No comments: